Gaz- Gaz Karışımlarının Ayrılması: Gazlardan oluşan bir karışımı ayırmak için uygulanacak en iyi yöntem, karışımda bulunan bütün gazların yoğunlaşacağı yani sıvı hale geleceği bir sıcaklığa kadar soğutmaktır. Sıvılaştırdığımız karışımı damıtma yöntemi ile ayrıştırabiliriz. Sorunun ikinci kısmına gelince, naftalin ve yemek tuzu karışımını ayırmak için çözünürlük farkından yararlanabilirsin. Çünkü yemek tuzu (NaCl) suda kolayca çözünürken, naftalin çözünmez. Dolayısıyla karışımı suya koyar ve karıştırırsan, ardından süzersen elinde naftalin katısı kalır. Çözeltideki tuzu elde etmek için ise suyu buharlaştırırsın.
Blogda Aramak İçin TIKLAYINIZ
|
|
Gaz
*
Bu yazı tarih olarak: Çarşamba, Mayıs 27, 2009
eklenmiştir.Kategorisi
Fen Bilgisi Konu Anlatimlari
.
Bu yazıya yapılacak yorumlardan haberdar olmak için feed. Bu yazıya yorum yazabilirsiniz.
Kapsamlı ve ayrıntılı dokümanlar için TIKLAYINIZ