Blogda Aramak İçin TIKLAYINIZ

Yükleniyor...

5.Sınıf Fen ve Teknoloji Dengeli Beslenme Testi




VÜCUDUMUZ BİLMECESİNİ ÇÖZELİM DEĞERLENDİRME TESTİ
1. Canlılar yaşamsal etkinliklerini devam ettirebilmek için gerekli olan enerjiyi aşağıdakilerden hangisinden elde ederler?
A) besinler B) Su C) mineraller D) hava

2. Vücudumuz aşağıdaki faaliyetlerin hangisin yaparken en az enerji harcar ?

A) kitap okurken B) merdiven çıkarken C) uyurken D) yürürken

3. Besin maddeleri vücudumuzdaki görevlerine göre kaç grupta incelenebilir?

A) 1 B) 2 C) 3 D) 4

4. Besinleri vücudumuzdaki görevlerine göre gruplandırdığımızda aşağıdakilerden hangisi bu grupta yer almaz?

A) Enerji verici B) Yapıcı – onarıcı

C) düzenleyici D) hastalıklardan koruyucu

5. Karbonhidrat ve yağların vücudumuzdaki görevi aşağıdakilerden hangisidir?
A) enerji verici B) yapıcı-onarıcı C) düzenleyici D) koruyucu

6. Vücudumuzda yapıcı ve onarıcı olarak görev yapan besin grubu aşağıdakilerden hangisidir?

A) Su ve madenseller B) proteinler C) yağlar D) karbonhidratlar

7. Su, madensel maddeler, tuz ve vitaminlerin vücudumuzdaki görevi aşağıdakilerden hangisidir?

A) yapıcı-onarıcı B) enerji verici C) düzenleyici D) güçlendirici

8. Aşağıdaki besinlerden hangisi vücut için gerekli olan enerjiyi sağlar?

I. Vitaminler

II. Yağlar

III. Karbonhidratlar

A) I. Ve II B) II, III C) yalnız II D) Yalnız III

9. Buğday, pirinç ve patates bitkilerinde en çok hangi besin maddesi bulunur?

A) Vitamin B) Yağ C) Nişasta D) Şeker

10. Tahıllar ve baklagillerde en fazla bulunan besin grubu aşağıdakilerden hangisidir?

A) Nişasta B) Protein C) Vitamin D) Madensel maddeler

11. Aşağıdakilerden hangisi vitaminlerin görevi değildir?

A) Vücudu çeşitli hastalıklardan korur.

B) Enerji verici besin maddelerinin yakılmasında görev yapar.

C) Yapıcı ve onarıcı besinlerin hücreleri büyütmesinde aracılık yapar.
D) Vücutta yeni hücrelerin yapımını sağlar.

12. Aşağıda verilen besinlerden hangilerini enerji verici özelliği daha fazladır?

A) Tuz – Fındık B) Fındık – Patates C) Patates – Limon D) Tuz – Portakal

13. Aşağıdaki besinlerden hangisinin yapıcılık ve onarıcılık özelliği vardır?

A) Yağ B) Vitamin C) Madensel maddeler D) Şeker ve nişasta






14. Yapıcı ve onarıcılı en fazla olan besin maddesi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Üzüm B) Limon C) Fındık D) Fasulye

15. Kesik yüzeyine tentürdiyot damlatıldığında, morumsu siyah renge boyanan besin maddesi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Ceviz B) Patates C) Pişmiş yumurta D) Peynir

16. Fazla miktarlarda alındıklarında vücutta yağa dönüşerek şişmanlığa yol açan besin grubu aşağıdakilerden hangisidir?
A) Karbonhidratlar B) Proteinler C) Vitaminler D) Madensel maddeler

17. Diyet ne demektir?
A) Dengeli beslenmek B) Az beslenmek

C) Fazla beslenmek D) Sık sık beslenmek

18. Aşağıdakilerden hangisi karbonhidrat bakımından zengin değildir?

A) ekmek B) et C) pilav D) patates

19. Aşağıdakilerden hangisi düzenleyici besin grubunda yer almaz?

A) Mineraller B) Vitaminler C) Su D) Yağlar

20. Berke’nin dedesi midesinden ameliyat olmuştur. Berke’nin dedesi aşağıdaki besinlerden hangisini öncelikle tüketirse ameliyat yarası daha çabuk iyileşir?

A) karbonhidratlar B) vitaminler

C) mineraller D) proteinler






ALINTIDIR . Emeği Geçenlere Teşekkrürleri Borç biliriz.

*
Academics Art History  Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryAcademics Blogs - Blog Top Sites