Blogda Aramak İçin TIKLAYINIZ

Yükleniyor...

5 sinif ondalik kesirler test sorulari


1-0,75 in kesir sayısı olarak karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?


A) 3/400 B) 3/80

C) 3/40 D) ¾


2-Aşağıdaki sıralamardan hangisi doğrudur?

A) 0,025<0,5<2,05<2,25

B) 0,025<2,25<2,05<0,5

C) 0,5<0,25<2,05<2,25

D) 2,05<2,25<0,025<0,5


3-91 sayısının 8/7 sinin 10 fazlası kaçtır?

A) 114 B) 104

C) 84 D) 64


4-Bir satıcı 300 metrelik kumaşın önce 7/10 unu sonra geriye kalanın 4/9 unu satmıştır,geriye kaç mtre kumaş kalmıştır?

A) 30 B) 40

C) 50 D) 90


5-3 katı 270 alan sayının, 8/10'i kaç olur?

A) 65 B) 72

C) 75 D) 82


6-0,023 +0,0023 işleminin sonucu kaçtır?

A) 0,0026 B) 0,0046

C) 0,0256 D) 0,256


7-Aşağıdakilerden hangisi en büyüktür?

A) 0,003 B) 0,200

C) 0,095 D) 0,099


8-4, 8, 2, 6 rakamlarını birer kez kullanarak 4 ten büyük en küçük 4 basamaklı ondalık sayı hangisidir?

A) 4,826 B) 4,286

C) 4,268 D) 4,628


9-0,2,3,4 rakamları kullanılarak yazılabilecek 2'den büyük en küçük ondalık kesir kaçtır?

A) 2,304 B) 2,034

C) 2,403 D) 2,043


10-Aşağıdaki sayılardan hangisinin yüzde birler basamağında 4 vardır?

A) 2,14 B) 1,42

C) 4,21 D) 5,004


11-Aşağıda verilen ondalık kesir sayılarından hangisinin yüzde birler basamağındaki rakamın sayı değeri en büyüktür ?

A) 58.569 B) 199,253

C) 14,19 D) 91,128

12-0,07 ondalık kesrinin % sembolü ile gösterilişi hangisidir?

A) %7 B) %0,7

C) %00,7 D) %70


13-242,425 ondalık kesirlerindeki 4 rakamlarının basamak değerleri çarpımı kaçtır?

A) 0,16 B) 160

C) 16 D) 60


14-Aklımdaki sayıyı 1/3'i ve 1/6'i kadar sayı ekledim. Bulduğum sayı 27 oldu. Aklımdaki sayı kaçtır?

A) 20 B) 18

C) 16 D) 15


15-0,12 x 1,2 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

A) 1,144 B) 0,144

C) 0,44 D) 1,44


16-0,111 sayısını aşağıdakilerden hangisi 1' e tamamlar?

A) 0,999 B) 0,899

C) 0,889 D) 0,988


17-İki yüz tam binde iki ondalık kesri aşağıdakilerden hangisidir?

A) 200,02 B) 200,002

C) 200,2 D) 200,0002


18-Aşağıdaki sayıların hangisi diğerlerinden daha küçüktür?

A) 0,022 B) 0,02

C) 0,2 D) 0,22


19-756,079 ondalık kesrinin ondabirler basamağındaki rakam hangisidir?

A) 7 B) 0

C) 9 D) 79


20-Aşağıdaki seçeneklerden hangisi yanlıştır?

A) 44,292 > 44,97 B) 33,026 > 33,0038

C) 20,04 > 20,025 D) 4,024 > 4,002


21-2,978+0,19 işleminin sonucu kaçtır?

A) 2,058 B) 2,158

C) 3,168 D) 3,268


22-0,329 sayısını 1'e tamamlamak için hangi sayı ile toplamalıyız?

A) 0,671 B) 0,670

C) 0,660 D) 0,600


23-4,8 ondalık kesrinden küçük en büyük doğal sayı aşağıdakilerden hangisidir?

A) 5 B) 4

C) 3 D) 1

24-7, 6, 5 ve 4 rakamlarını birer kez kullanarak oluşturulabilecek virgülden sonra üç basamağı bulunan en büyük ondalık kesir kaçtır?

A) 5,476 B) 5,764

C) 6,754 D) 7,654


25-Evimize 18 metre perdelik kumaş aldık. Bu kumaşın 14,035 metresini kullandık geriye kaç metre kumaş kaldı?

A) 4,95 B) 3,965

C) 3,065 D) 3,165


26-Bir adımı 0,45 metre olan bir kişi kare biçimindeki bir tarlanın kenarını 100 adımda yürüyebilmiştir tarlanın çevresi kaç metredir?

A) 120 B) 53,50

C) 180 D) 220


27-0,25 + 0,25 + 0,25 + 0,25=? işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

A) 25 B) 2,55

C) 1 D) 12


28-47,52 sayısında aşağıdaki basamaklardan hangisi yoktur?

A) yüzler B) onda birler

C) birler D) yüzde birler


29-9,009-0,99 işleminin sonucu kaçtır?

A) 0,09 B) 1,98

C) 8,19 D) 8,019


30-Aşağıdaki ondalık kesir sayılarından en büyüğü hangisidir?

A) 0,801 B) 0,811

C) 0,82 D) 0,807


Alıntıdır...

1-d

2-a

3-a

4-c

5-b

6-c

7-b

8-c

9-b

10-b

11-c

12-a

13-c

14-b

15-b

16-c

17-b

18-b

19-b

20-a

21-c

22-a

23-b

24-d

25-b

26-d

27-c

28-a

29-d

30-c

*
Academics Art History  Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryAcademics Blogs - Blog Top Sites