Blogda Aramak İçin TIKLAYINIZ

Yükleniyor...

4. SINIF FEN BİLGİSİ (MADDEYİ TANIYALIM)

4. SINIF FEN BİLGİSİ (MADDEYİ TANIYALIM)

Soru 1. Aşağıdakilerden hangisi saydam maddeye örnektir?

A) Gözlük B) Şapka

C) Çekiç D) Çorap






Soru 2. Aşağıdakilerden hangisi parlak maddeye örnektir?

A) Defter B) Kitap

C) Kapı D) Elmas







Soru 3. Aşağıdakilerden hangisi sert maddeye örnektir?

A) Sandalye B) Pamuk

C) Oyuncak ayı D) Yastık







Soru 4. Aşağıdakilerden hangisi kırılgan maddeye örnektir?

A) Halat B) Tahta kaşık

C) Bardak D) Demir






Soru 5. Aşağıdakilerden hangisi su geçiren maddeye örnektir?

A) Şemsiye B) Gömlek

C) Çizme D) Yağmurluk





Soru 6. I. Gül
II. Sarımsak
III. Su
IV. Cam
Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri kokulu maddelere örnektir?

A) I ve III B) I ve II

C) II ve III D) I, II ve IV


Soru 7. Aşağıdakilerden hangisi mıknatısın çekebilme özelliğini görebilmemizi sağlar?

A) Kurşun kalem B) Taş

C) Silgi C) Ataş






Soru 8. I. Taş
II. Balon
III. Çay kaşığı
IV. Kâğıt
V. Tahta parçası
Yukarıda verilen maddeler içi su dolu plastik küvete atılırsa hangisi veya hangilerinin yüzdüğü gözlenir?

A) IV B) I ve IV

C) II ve IV D) I, III ve V

Soru 9. Aşağıdakilerden hangisi bir cisimdir?

A) Masa B) Tahta

C) Demir D) Kum







Soru 10. Maddelerin kütleleri ne ile ölçülür?

A) Eşit kollu terazi B) Barometre

C) Dereceli kap D) Termometre






Soru 11. Aşağıdakilerden hangisi maddenin kütle birimidir?

A) Metre B) Milimetre

C) Kilogram D) Litre







Soru 12. Aşağıda verilen eşitliklerden hangisi yanlıştır?

1500 g= 1,5 kg
5000g=50 kg
3,5 kg=3500 g
2 kg=2000 g







Soru 13. Maddelerin sıcaklıklarını ne ile ölçeriz?

A) Eşit kollu terazi B) Metre

C) Termometre D) Dereceli kap








Soru 14. Aşağıdaki karışımlardan hangisi mıknatıs yardımıyla ayrılır?

A) Kum-demir tozu B) Kum-şeker

C) Kum-naftalin D) Kum-kükürt tozu







Soru 15. Sıcaklıkları farklı olan iki maddenin bir araya getirilmesi halinde aşağıdaki olaylardan hangisi beklenir?

Soğuk madde sıcak maddeye ısı verir.
Sıcak madde soğuk maddeye ısı verir.
Sıcak madde soğuk maddeden ısı alır.
Isı alışverişi olmaz.




Soru 16. Gazların bulundukları ortamda yayıldığını göstermek için hangisini kullanabiliriz?

A) Mürekkep B) Su

C) Kolonya D) Çay







Soru 17. Aşağıda verilen eşitliklerden hangisi yanlıştır?

1L = 1000 ml
30 L =30 000ml
2000 ml = 2 L
56 000 ml = 560 L







Soru 18. Aşağıdakilerden hangisi çözücüye örnektir?

A) Su B) Şeker

C) Oralet D) Tuz








Soru 19. Aşağıdakilerden hangisi karışımlardaki maddeleri birbirinden ayırmak için kullanılabilecek yöntemlerden biri değildir?

Yüzdürme yöntemi
Mıknatıslama yöntemi
Dondurma yöntemi
Süzme yöntemi





Soru 20. Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğrudur?

Su, ısı kaybederek gaz haline dönüşür.
Sıvılar, akıcı maddelerdir.
Buz, suyun sıvı halidir.
Su buharı, sıvı bir maddedir.





CEVAP ANAHTARI



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
A D A C B B D C A A C B C A B C D A C B

*
Academics Art History  Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryAcademics Blogs - Blog Top Sites